Is er een sectorbreed personeelstekort? Of kan een hele branche wel nieuwe medewerkers gebruiken? Dan initieert WerkgeversServicepunt Noord-Limburg vaak samen met lokale bedrijven een project. Een overkoepelende campagne waarin meerdere werkgevers de handen ineenslaan om zich samen hard te maken voor hun sector. De onderlinge samenwerking zet de branche als geheel op de kaart én levert een groter bereik en meer mogelijkheden op. Deelnemers kunnen een kijkje nemen bij meerdere bedrijven om zo een completer beeld van de sector te krijgen en profiteren bijvoorbeeld van gezamenlijk aangeboden (praktijk)opleidingen en cursussen. Uiteindelijk zorgt dat voor elke samenwerkingspartner voor een tegemoetkoming in zijn arbeidsprobleem.

Aan het werk met statushouders

Aan het werk met statushouders

OntdekTech

Onontdekt talent krijgt kans op een baan in de techniek

OntdekTECH is in het leven geroepen om zij-instromers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de technieksector. Diverse Noord-Limburgse bedrijven uit de maakindustrie, installatietechniek, procestechniek en elektrotechniek slaan de handen ineen om gemotiveerde medewerkers aan te trekken voor hun sector. Via een maatwerktraject krijgt onontdekt talent kans op een baan.

ZorgStart

Omscholing voor volwassenen met interesse in de zorg

ZorgStart is een lokale samenwerking tussen werkgevers in de zorg, het UWV en de plaatselijke gemeenten. Het project helpt mensen die willen ontdekken of werken in de zorg iets voor hem of haar is. Bijvoorbeeld met inspirerende verhalen van andere deelnemers, duidelijke informatie, thuisopdrachten en e-learning. Maar ZorgStart gaat verder dan alleen oriënteren; voorbereiding op een baan in de zorg is essentieel.

WellDone

Welkom in de horeca!

WELKOM IN DE HORECA! Met die zin nodigden vijf heel uiteenlopende horeca-werkgevers in Noord-Limburg potentiële medewerkers uit voor het project WellDone. Het doel? Zij-instromers, statushouders en omscholers enthousiasmeren voor het horecavak met uiteindelijk een oplossing voor het personeelsprobleem als resultaat. WellDone is een initiatief van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg en gaf gemotiveerde mensen de mogelijkheid om de fijne kneepjes van het vak te leren in de praktijk.

Meer informatie over regelingen en subsidies?

Neem vrijblijvend contact met ons op! We geven je graag persoonlijke toelichting, afgestemd op jouw situatie.

Neem contact met ons op