Regelmatig organiseren WerkgeversServicepunt Noord-Limburg en Refugee Team samen de bijeenkomst ‘Aan het werk met statushouders.’ Bijvoorbeeld op 16 november 2022 in Theater de Garage en op 4 april 2023 in Villa Flora, beide in Venlo. Tijdens deze informele en kleinschalige bijeenkomsten werden talentvolle en gemotiveerde nieuwkomers in contact gebracht met enthousiaste werkgevers uit de regio. De bijeenkomst begint altijd met een inloop, waar al voorzichtig de eerste contacten worden gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden. Mohammed Shbatt, gevlucht uit Syrië, is een van de personen die graag zijn verhaal doet. “Ik ben blij dat ik in Nederland terecht ben gekomen, want de mensen hier zijn erg aardig en het land is ontzettend mooi. Ik ben nu een aantal maanden Nederlands aan het leren en hoop vandaag nieuwe contacten op te doen. Wie weet leidt het wel tot een baan!”

Ondersteuning bij integratie

De bijeenkomsten gaan officieel van start met een presentatie van Martijn Berghman, directeur van Refugee Team. Refugee Team ondersteunt vluchtelingen bij hun integratie en zorgt ervoor dat nieuwkomers door bijvoorbeeld een inburgeringstraject en/of goed passende baan zélf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. “Wij begeleiden nieuwkomers van huissleutel tot betaald werk, maar maken ook voor werkgevers inzichtelijk wat werken met statushouders voor hen betekent. Als je beseft dat 90% van de Syrische vluchtelingen thuis zit zonder baan terwijl er in elke sector een drastisch personeelstekort is, dan gaat er structureel iets mis.”

Investeren in ontwikkeling

Martijn geeft in zijn verhaal altijd aan dat integreren een stuk sneller gaat als je mee mag doen in de samenleving en dus pleit Refugee Team ervoor om statushouders al vroeg in hun traject in contact te brengen met werkgevers. “Als je eerst de taal en cultuur van een land meester moet zijn alvorens je er aan het werk kunt, dan zit je soms jaren thuis te wachten. Terwijl als je nu actief wordt, je het Nederlands vanzelf leert op de werkvloer. In die mindset proberen we ook werkgevers mee te krijgen. Opstarten is misschien wat lastig, maar als je investeert in de ontwikkeling van een statushouder, dan hou je er een ontzettend trouwe en loyale werknemer aan over. Voor deze mensen is een kans krijgen de enige mogelijkheid om een nieuw bestaan op te bouwen en dus zijn ze diegene die hun in de moeilijke beginfase helpen voor eeuwig dankbaar.” Tijdens de bijeenkomst is er ook ruimte om vragen van werkgevers te beantwoorden. Op een vraag vanuit de zaal over hoe een en ander dan praktisch in zijn werk gaat heeft Martijn een passend antwoord. “Er zijn ontzettend veel ondersteuningsmogelijkheden voor werkgevers die aan de slag willen met statushouders. Samen met WerkgeversServicepunt Noord-Limburg maken we ondernemers graag wegwijs daarin. Denk aan taalondersteuning, jobcoaching, begeleiding op de werkvloer, contractuele opties en financieringsmogelijkheden. Ben je mogelijk geïnteresseerd dan neem gerust contact op, we vinden altijd wel een manier om het te laten werken.”

Een interactief en intrigerend verhaal

Een vaste waarde tijdens de bijeenkomsten is een ervaringsverhaal van Martijn’s collega Mazen Altass. Mazen is enkele jaren geleden vanuit Syrië naar Nederland gevlucht en vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt. Zijn praatje zet de zaal duidelijk aan het denken, niet in de laatste plaats door de interactieve en intrigerende manier van presenteren. Want hoe voelt het eigenlijk als iedereen om je heen een andere taal spreekt? Wat is cultuur precies? Hoe gaan mensen met je om? Wat zou jij doen als je huis en haard moet achterlaten en alleen nog een rugzakje hebt? Welke verwachtingen heb je van elkaar? Wat moet je doen om erbij te horen? En blijf je voor altijd ‘die vluchteling’ of word je ook een keer als volwaardige Nederlander gezien? “Niemand vlucht voor zijn plezier, mensen vertrekken omdat ze écht geen andere keus hebben. Voor de oorlog had iedereen om me heen een goed betaalde baan of waren ze volop aan het studeren. En dan ineens ben je niets meer. Niet als persoon, niet in de maatschappij. Dat is enorm moeilijk. Daarom hebben statushouders een enorme drive om er weer bij te horen. Er zijn weinig mensen zo gemotiveerd als iemand die gevlucht is en daar kunnen werkgevers van profiteren!” Astrid van Engelen van Vermaat Groep beaamt dat. “Op onze locatie in Roermond werken wij heel veel met statushouders. Het levert ons zo’n bijzondere en mooie ervaringen op, dat ik het elk bedrijf kan aanraden! Zelf hoop ik op deze bijeenkomst te werven voor onze locatie in Sevenum, want daar willen we ook met deze fijne doelgroep aan de slag!”

Met elkaar in contact

De bijeenkomsten wordt afgesloten in een gezamenlijke ruimte, waar werkgevers en werknemers met elkaar in contact treden. Alle statushouders hebben hun profiel uitgeprint bij zich om aan de werkgevers te laten zien. Een handig opstapje, maar het blijkt niet eens nodig om te communiceren met elkaar. In het Nederlands, aangevuld met Engels en soms wat handen en voeten of een vertaalapp, ontstaan de mooiste gesprekken. Twee statushouders worden bijvoorbeeld door Sanne Bens uitgenodigd voor een bezoek aan Foox Zuid-Nederland BV. “Wij zijn ons team aan het uitbouwen en zoeken gemotiveerde collega’s. Nu werken we vaker met uitzendkrachten, maar liever binden we mensen blijvend aan ons bedrijf. Deze bijeenkomst geeft handvaten om met statushouders aan de slag te gaan.” Bertien Leenders van Michael Kors staat er net zo in. “Door deze bijeenkomst zie ik een pad vol met mogelijkheden, die voor ons eerder niet zichtbaar waren. Ik ben erg onder de indruk.”

Geen barrières

Bart Aben, HR manager van Geodis, is enthousiast. “Vooraf verwachtte ik dat een gesprek voeren met de kandidaten bijna onmogelijk was. Maar na de bijeenkomst bleken de statushouders mij heel goed te kunnen vertellen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hun dromen zijn. Als je ze maar de kans geeft om rustig hun verhaal te doen en zelf geduldig luistert.” Geert Benders, eigenaar van Jumbo Benders en Beej Benders in Venlo, beaamt dat. “Ik zag de taal bij deze doelgroep als een grote uitdaging. Maar tijdens de bijeenkomst viel mij op hoe verrassend goed mensen het Nederlands beheersen. Heel positief!” Bart vervolgt: “Het gaat er bij dit soort trajecten om hoeveel energie je wilt steken in elkaar begrijpen en dan zijn er eigenlijk geen barrières. Als mensen mij na slechts drie maanden Nederlandse les al zoveel duidelijk kunnen maken, dan kun je nagaan wat er gebeurt als we hen een klein beetje helpen…”

Aftermovie 'Aan het werk met statushouders' - april 2023

Dit smaakt naar meer!

Kiara Mulder van Hotelpartner vond het leuk om ‘inside information’ van Martijn en Mazen te krijgen en is erg te spreken over de gemoedelijke sfeer tijdens de bijeenkomst. “Ik denk dat dit een ontzettend goed initiatief is, een makkelijke en laagdrempelige manier om in contact te komen met statushouders. En zo denkt Marion Brouwers van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg ook over de geslaagde bijeenkomsten. “Werkzoekenden en werkgevers zijn actief met elkaar in contact gekomen. Er zijn concrete afspraken gemaakt en Refugee Team heeft werkgevers op weg geholpen met hun vragen. De wil was er van alle kanten en dat is mooi om te zien. Dit smaakt naar meer!” Daar is Martijn van Refugee Team het volledig mee eens. “Er is bij alle aanwezige werkgevers een zaadje geplant en voor onze deelnemers was dit een goede oefening. Netwerken en jezelf presenteren moet toch geleerd worden, zeker in een ander land. Het resultaat van vandaag is boven verwachting. Er is écht een beweging in gang gezet.”

Als je beseft dat 90% van de Syrische vluchtelingen thuis zit zonder baan terwijl er in elke sector een drastisch personeelstekort is, dan gaat er structureel iets mis.