Horeca, retail en recreatie; stuk voor stuk sectoren die in het leven zijn geroepen om mensen blij te maken. Iedereen die werkzaam is in deze sector, doet dat met hetzelfde doel; de gast of klant verwennen en met een glimlach op het gezicht weer zien vertrekken. Maar personeelstekort is in deze branches al jaren een pijnpunt en tijdens de coronacrisis hebben veel enthousiaste medewerkers elders werk gevonden. Ook ondervindt de branche -op personeelsgebied- ook hevige concurrentie van andere sectoren als bijvoorbeeld de logistiek.

Met een frisse blik kijken

Daarom roept WerkgeversServicepunt Noord-Limburg werkgevers op om met een frisse blik naar het werven van nieuwe collega’s te kijken. Want als ondernemers out of the box durven te denken, dan vinden ze die éne topper misschien wel.  Ook werken we aan het verbeteren van het imago van de sector. Want eerlijk is eerlijk, het verouderde beeld dat er soms heerst, werkt niet echt in het voordeel van de ondernemers die personeel zoeken… Daarnaast geven we voorlichting aan werkgevers, bijvoorbeeld door arbeidsmarktinformatie te delen.

Hoe wij dat doen?

  • We voorzien in een doelmatig en efficiënt wervings- en selectieproces, precies afgestemd op de wensen van jouw bedrijf.
  • We scholen mensen om en bieden stoomcursussen of leerwerktrajecten aan in samenwerking met regionale opleiders.
  • We zetten samen met ondernemers uit de sector projecten en campagnes op touw om een ander publiek aan te spreken.
  • We brengen de werkzaamheden van een bedrijf in kaart en adviseren over een vernieuwde taakindeling, zodat er ruimte ontstaat voor ondersteunende functies. Dat doen we volgens de methode ‘Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsmarktorganisatie.’
  • We brengen de arbeidsmarkt in kaart en zetten die af tegen het bestand met werkzoekenden. Zo maken we de tekorten in de sector inzichtelijk en creëren we duidelijkheid voor werkgevers.
  • We communiceren eerlijk en transparant over de vele mogelijkheden in het vakgebied. Want waar vaak negatief gedacht wordt over werktijden en weekenddiensten, biedt dit juist veel kansen in combinatie met bijvoorbeeld een druk gezinsleven.
  • We gaan met ondernemers in gesprek om duidelijk te maken dat anders kijken naar personeel en investeren in vakkrachten loont. Je krijgt er loyale en trouwe werknemers voor terug en dat is wat elke werkgever uiteindelijk wil!

Dus ben jij op zoek naar een medewerker voor je winkel, recreatiepark, restaurant of camping zodat jouw gasten of klanten niets tekortkomen? Laat het ons weten en vraag om een vrijblijvend gesprek. Wij ondersteunen je graag bij het invullen van je vacature(s)! Net zoals we dat bij onderstaande bedrijven deden…

Hebben we je aandacht geprikkeld en wil je weten hoe we onze beloften waarmaken? Hieronder vind je een aantal mooie verhalen. En wil je nu een keer persoonlijk met onze adviseurs in de Maakindustrie doorpraten? Bel ons dan voor een afspraak.

Accountmanagers Horeca, retail en recreatie

naar alle contactpersonen
Steef Roufs
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg
Sandra Yeardley
Adviseur werkgeversdiensten SROI gemeente Venray
Marion Brouwers
Adviseur werkgeversdiensten gemeente Venlo
Chantalle Franken
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg
Jessica de Greef – van Tol
Adviseur werkgeversdiensten gemeente Venlo
Esther Apeldoorn
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg