Ballorig staat onder jonge ouders bekend als hét indoor speelparadijs. Met 41 vestigingen verspreid over heel Nederland, hoeft iemand nooit ver te rijden om een binnenspeeltuin te bezoeken. Een van Ballorig’s paradepaardjes ligt in het Noord-Limburgse Bergen. Deze vestiging is een beetje anders dan de andere en vestigingsmanager Vincent Visser is daar ontzettend trots op. Sterker nog: hij is de aanjager van voortdurende vernieuwing. En daar hoort ook een geheel eigen kijk op de arbeidsmarkt bij. “Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers een goede afspiegeling van de maatschappij zijn”, legt Vincent uit. “We hebben hier een heel gemêleerd team en dat werkt fantastisch. Klanten waarderen dat ook, merk ik.”

Ballorig
Alle informatie die wordt gedeeld in deze video staat ook in de tekst op deze pagina.

Kansen krijgen én grijpen

Waarom Vincent kiest voor gevarieerd personeel? “Ik leerde zelf hoe belangrijk het is om kansen te krijgen en die te grijpen.” Die filosofie tekent zijn visie op zijn medewerkers. “Het maakt me niet uit welke achtergrond iemand heeft, als hij of zij maar gemotiveerd is. Dan krijg je van mij alle ruimte én support. Kennis en ervaring vind ik minder belangrijk. Dat kan ik overbrengen in de praktijk.”

.

"In plaats van dan te denken ‘hier gaan we niet mee in zee’, zoeken wij naar wat wél kan."

Succesverhalen

Ballorig Nieuw-Bergen werkt regelmatig samen met gemeente Bergen (L.) en met INTOS, beiden onderdeel van het WerkgeversServicePunt Noord-Limburg. “Recent hebben we bijvoorbeeld een mooi project gerealiseerd met een medewerker die vanuit de bijstand kwam en geen werk kon vinden. Hij draait nu volledig mee op de vloer en is zelfs van de bijstand af! Dat ligt enerzijds aan zijn eigen motivatie en anderzijds aan de mogelijkheden die wij hem bieden.” Ook heeft Ballorig sinds kort een medewerkster vanuit arbeidsontwikkelbedrijf Intos (Gennep) in dienst. “Deze dame had veel ervaring op het gebied van klantcontact en dat vinden wij erg belangrijk. Ze gaf echter zelf aan dat een functie in onze horeca te zwaar was. In plaats van dan te denken ‘hier gaan we niet mee in zee’, zoeken wij naar wat wél kan. Nu werkt ze in een andere functie en dat gaat super goed! We passen een functie aan en zorgen dat de werkzaamheden aansluiten bij de competenties van die persoon.” Vincent sluit af met de oproep aan bedrijven om out-of-the-box te denken. “Ieder individu doet ertoe. Kijk niet altijd naar de papieren, maar durf mensen een kans te bieden!”

Ieder individu doet ertoe.
Vincent Visser
Vestigingsmanager Ballorig