Als je naar het aantal openstaande vacatures, LinkedIn oproepen en briefjes op de raam van bedrijven kijkt dan is het duidelijk; er heerst krapte op de arbeidsmarkt. En dus is het moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. De oplossing is nabij. Er staat namelijk een grote groep talentvolle en gemotiveerde mensen te springen om aan de slag te gaan. Statushouders. Maar in het dagelijks leven komen deze mensen niet zo snel werkgevers tegen en andersom weten werkgevers de weg naar statushouders niet makkelijk te vinden. WerkgeversServicepunt Noord-Limburg legt de verbinding tussen deze twee groepen. Het doel is tweeërlei. Enerzijds het in contact brengen van nieuwkomers met bedrijven uit de regio. Want een baan zorgt ervoor dat ze snel meedoen in de maatschappij. Anderzijds het wegnemen van vragen en vooroordelen bij werkgevers, want openstaan voor statushouders biedt enorme mogelijkheden op personeelsgebied.

Begeleiding voor statushouders
Vanuit de Noord-Limburgse gemeenten is er begeleiding voor vluchtelingen voorzien. Ze worden ondersteund bij hun integratie met bijvoorbeeld een inburgeringstraject en/of goed passende baan. Zo kunnen statushouders zélf de regie nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland en actief meedoen in de maatschappij. Want inburgeren doe je niet in een klaslokaal of taalles, maar door de deur uit te gaan en mensen te ontmoeten.

Ondersteuning voor werkgevers
WerkgeversServicepunt Noord-Limburg maakt voor werkgevers inzichtelijk wat werken met statushouders betekent. Door vooroordelen overboord te gooien en iemand een kans te geven, kan er namelijk iets heel moois ontstaan. Opstarten is misschien wat lastig door de taalbarrière, maar nieuwkomers leren snel en graag omdat het hun enige kans is om een nieuw bestaan op te bouwen. Als je investeert in de ontwikkeling van een statushouder, dan hou je er een ontzettend trouwe en loyale werknemer aan over. Voor werkgevers die aan de slag willen met statushouders zijn er enorm veel ondersteuningsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan taalondersteuning, jobcoaching, begeleiding op de werkvloer, contractuele opties en financieringsmogelijkheden. WerkgeversServicepunt Noord-Limburg maakt je daar graag wegwijs in.

Ervaringen van andere werkgevers met statushouders

Om talentvolle en gemotiveerde nieuwkomers in contact te brengen met enthousiaste werkgevers uit de regio, organiseren we regelmatig de informele en kleinschalige bijeenkomst ‘Aan het werk met statushouders’. Dat doen we samen met Refugee Team. Benieuwd hoe deze bijeenkomsten eruit zien, wat statushouders ervan vinden en wat het werkgevers oplevert? Bekijk dan de foto’s en aftermovie op onze projectpagina of lees het sfeerverslag!

Ben je mogelijk geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact op. We vinden altijd wel een manier om het te laten werken.

Contact

Accountmanagers statushouders

naar alle contactpersonen