De woonwensen van mensen veranderen en de behoefte aan woningen neemt toe. Maar er is een tekort aan nieuwe huizen en dus is bouwen het devies. Ook vereisen ontwikkelingen als bijvoorbeeld de energietransitie andere kennis en ervaring van medewerkers. De instroom aan vakkrachten is echter onvoldoende om aan de grote vraag te voldoen. En dus liggen er kansen voor zij-instromers. Maar hoe zorgen we ervoor dat die ook daadwerkelijk aan de slag gaan in de sector?

Werven uit nieuwe doelgroepen

WerkgeversServicepunt Noord-Limburg bekijkt hoe ze zij-instromers snel klaar kunnen stomen voor de functie van bijvoorbeeld bouwtimmerman, schilder, elektro- of installatiemonteur. Maar het werven van personeel uit nieuwe doelgroepen vergt ook een brede blik van jou als ondernemer. Kijk jij verder dan cv’s en sta jij open voor een verandering op de arbeidsmarkt? Dan zien wij mogelijkheden voor jou!

Hoe wij dat doen?

  • In samenwerking met regionale opleiders bieden we versnelde scholingsmogelijkheden (bijvoorbeeld praktijkopleidingen of cursussen) aan.
  • We initiëren projecten om specifieke doelgroepen op een toegankelijke wijze kennis te laten maken de techniek en bouw.
  • We passen taakdifferentiatie toe. Door bijvoorbeeld voorbereidende taken anders te verdelen, ontstaat er capaciteit op vaktechnisch gebied én ruimte om nieuwe collega’s te verwelkomen.
  • We gaan in gesprek met leidinggevenden en Hr-managers over diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Ben je benieuwd hoe wij het personeelsprobleem van andere bedrijven in jouw sector hebben aangepakt? Lees dan de verschillende succesverhalen hieronder. En wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, ze helpen je graag verder!

Accountmanagers Techniek & bouw

naar alle contactpersonen
Sandra Yeardley
Adviseur werkgeversdiensten SROI gemeente Venray
Chantalle Franken
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg
Jessica de Greef – van Tol
Adviseur werkgeversdiensten gemeente Venlo
Robin Craenen
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg
Ivo de Beer
Adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg