Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, veel sectoren hebben te maken met personeelstekorten. Daarom is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om op te hoogte te zijn van de actuele arbeidsmarktinformatie en deze toe te passen op de eigen situatie. WerkgeversServicepunt Noord-Limburg ondersteunt ondernemers daarbij. Bijvoorbeeld door cijfers en gegevens toegankelijk te maken of door een vertaalslag van informatie naar praktijk te maken.

Dat doen we op verschillende manieren:

  • We maken het onbenut arbeidspotentieel inzichtelijk. Vaak passen competenties en vaardigheden niet een op een bij een functie, waardoor mismatches ontstaan.
  • We brengen het arbeidspotentieel van landen om ons heen in kaart. Denk bijvoorbeeld aan werken over de grens, werven in een andere regio of productie in een ander land. Daarbij nemen we informatie over onder andere wet- en regelgeving, contact met gemeentes en buitenlandse verplichtingen uiteraard mee.
  • We laten zien hoe bedrijven door het werk op een andere manier aan te pakken of functies anders te organiseren, toegankelijker worden voor een grotere doelgroep. Zo kunnen ondernemers wél gebruik maken van het beschikbare potentieel aan werknemers.
  • We bedenken verschillende manieren om personeel te binden en te boeien, zodat er minder verloop ontstaat en het bedrijf aantrekkelijker wordt als werkgever.

Handig als een ondernemer meer wil weten over de sector, de regio of de kansen op de arbeidsmarkt. En is er een vertaalslag naar de praktijk nodig? Dan maken we die!

Daarnaast stelt WerkgeversServicepunt Noord-Limburg actuele cijfers, informatie en ontwikkelingen beschikbaar zodat bedrijven zich in kunnen lezen in de huidige arbeidsmarkt. Dat doen we onder andere:

Een eenduidige aanpak daarbij heeft echter weinig effect. De arbeidsmarktsituatie en het personeelsprobleem is namelijk voor elk bedrijf anders. Daarom spreken we persoonlijk met een ondernemer en zoeken we naar manieren die specifiek voor zijn of haar bedrijf werken. Voor de een brengen we de kansen van deze regio in kaart om de juist keuze te maken bij het openen van een nieuwe vestiging, voor de ander maken onze adviseurs een maatwerk analyse met gedegen achtergrondinformatie. Maar het resultaat is altijd een gedegen bedrijfsadvies. En de volgende stap? Personeel werven natuurlijk!

Op zoek naar actuele cijfers of informatie over ontwikkelingen?

In een persoonlijk gesprek maken we graag de arbeidsmarktsituatie en personele uitdagingen voor jouw sector inzichtelijk.

Contact

Accountmanagers Regionale arbeidsmarktinformatie

naar alle contactpersonen
Cindy Vernes
Senior adviseur werkgeversdiensten UWV Noord-Limburg

Specialisatie: Regionale arbeidsmarktinformatie, agro & food, groen, zakelijke dienstverlening, ICT, onderwijs & overheid, inclusieve arbeidsorganisatie