Mifa Aluminium en het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg (WSP) hebben intensief samengewerkt om werkzoekenden op te leiden voor een baan binnen de precisie techniek. Bedrijven in de techniek ervaren de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt, daarom moesten er andere manieren gevonden worden om werknemers te werven. Van de zestien mensen die deelnamen aan het vervolgtraject, zijn er nu drie nieuwe, enthousiaste werknemers bij Mifa Aluminium aan de slag. Hans Grothe, Najib Dari en Anastasios Giouroukis zijn positief over hun nieuwe werkplek.

MIFA
Alle informatie die wordt gedeeld in deze video staat ook in de tekst op deze pagina.

Het van oorsprong Duitse bedrijf koos ervoor om de werving en selectie van nieuwe medewerkers via twee sporen te laten verlopen: via eigen kanalen en via het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. “We zijn een sociaal bedrijf”, licht Albert Goes toe. “Dat betekent dat we binnen onze organisatie ook ruimschoots ruimte willen bieden aan mensen die – bijvoorbeeld vanwege een beperking of omdat ze al langer werkloos zijn – minder makkelijk aan een baan komen. Ervaring in andere vestigingen heeft ons geleerd dat er genoeg goede krachten te vinden zijn, die puur op basis van hun CV niet in aanmerking zouden komen voor een baan bij BAUHAUS, maar die in de praktijk juist ontzettend goed bij ons bedrijf passen. Neem een timmerman die vanwege zijn leeftijd zijn vak niet meer kan uitoefenen…

Die heeft weliswaar geen retailervaring (iets wat we normaliter wel vragen in een vacature), maar kan onze klanten wel perfect adviseren over welke materialen ze moeten gebruiken. Onze ambitie was om zo’n 35 mensen vanuit de bijstand of werkloosheid hier aan te nemen. Uiteindelijk zijn er dat 43 geworden. Daar waar nodig en mogelijk, hebben we medewerkers aanvullende scholing aangeboden.”

Versneld traject

WSP Noord Limburg geeft mensen uit verschillende branches een kans om via een versneld traject in een nog onbekende branche te gaan werken. Van de drie nieuwe werknemers waren er twee de dupe van een reorganisatie, de ander was voorheen een slager. Bij Mifa Aluminium hebben ze een tweede kans gekregen. Binnen acht weken werden de nieuwe werknemers ingewerkt en konden ze aan de slag.

 

"Binnen acht weken werden de nieuwe werknemers ingewerkt en konden ze aan de slag."

Onbekend, maakt onbemind

Alle drie de werknemers waren niet bekend met de precisietechniek van Mifa Aluminium , maar toch zijn ze dankzij hun eigen competenties en enthousiasme hier komen werken. “In eerste instantie dacht ik metaal, techniek, daar weet ik niet veel vanaf. Maar het leek me wel interessant om toch maar eens te kijken, je wordt er nooit dommer op. En het is me heel erg goed bevallen, dat had ik van tevoren nooit verwacht”, aldus Hans Grothe.

 

Altijd nauwkeurig

Mifa Aluminium zorgt dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen door ervaring op te doen in de organisatie. Ook biedt Mifa Aluminium interne en externe opleidingen om de mensen verder te helpen. Anastasios vertelt: “Ik ben met veel verschillende werkzaamheden bezig: zagen, borstelen, maar ook bij de persen. Dankzij deze afwisselingen werk ik met veel verschillende mensen. Hierdoor leer ik het bedrijf beter kennen. Ook verbaas ik me telkens weer hoe complex de producten zijn, dat maakt het heel interessant”. Mifa Aluminium geeft nieuwe werknemers verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden die ze uitvoeren. Zo vertelt Najib; “Ik weet dat de klanten van Mifa Aluminium hoge kwaliteit eisen, dus ik ben altijd heel nauwkeurig aan het werk”.

 

Toekomst

Mifa Aluminium wil alle werknemers binden aan de organisatie. Bij Mifa Aluminium staan de deuren bij iedereen open en kun je je ambities nastreven. Hans Grothe; “Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken, ik vind het fijn dat ik hier gewaardeerd word. Ik tel weer mee ondanks mijn leeftijd”. Ook Anastasios Giouroukis is positief; “Ik ben hier nu pas een paar maandjes maar ik hoop dat ik hier nog een lange toekomst heb. Ze zijn vanuit Mifa Aluminium eerlijk en rechtuit en dan kun je met mij veel kanten op.”

Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken, ik vind het fijn dat ik hier gewaardeerd word. Ik tel weer mee ondanks mijn leeftijd.
Hans Grothe
Medewerker Mifa Aluminium