ZorgStart is een lokale samenwerking tussen werkgevers in de zorg, het UWV en de plaatselijke gemeenten. Het project helpt mensen die willen ontdekken of werken in de zorg iets voor hem of haar is. Bijvoorbeeld met inspirerende verhalen van andere deelnemers, duidelijke informatie, thuisopdrachten en e-learning. Maar ZorgStart gaat verder dan alleen oriënteren; voorbereiding op een baan in de zorg is essentieel.

Werkgevers in de zorg staan voor grote uitdagingen. Door krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende zorgvraag wordt de roep om personeel steeds groter. Werkgevers geven aan dat een opleiding of werkervaring minder relevant is. Ze zijn juist op zoek naar medewerkers met levenservaring, die stevig in hun schoenen staan en goed kunnen omgaan met mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag. Dat biedt kansen voor werkzoekenden die (nog) niet over de juiste diploma’s beschikken, maar wel een ‘zorghart’ hebben!

Daarom neemt de regio Noord- en Midden-Limburg deel aan het project ZorgStart. ZorgStart is een lokale samenwerking tussen werkgevers in de zorg, het UWV en de plaatselijke gemeenten. De website www.zorgstart.nl helpt mensen die willen ontdekken of werken in de zorg iets voor hem of haar is. Bijvoorbeeld met inspirerende verhalen van andere deelnemers, duidelijke informatie, thuisopdrachten en e-learning. Maar ZorgStart gaat verder dan alleen oriënteren; voorbereiding op een baan in de zorg is essentieel.

Met opleidingen, workshops, leertrajecten, ontwikkelroutes en coaches biedt ZorgStart volwassenen de mogelijkheid tot omscholing, waardoor geïnteresseerden de kans krijgen om de nodige diploma’s of certificaten te behalen. Van jarenlang naar school gaan is echter geen sprake. Door bijvoorbeeld stages kunnen deelnemers vrijwel direct aan de slag in de praktijk. Van daaruit is doorgroei reëel; het doel is namelijk altijd doorstroming naar een passende (leerwerk)baan bij een zorgorganisatie in de regio.

Na aanmelding op www.zorgstart.nl krijgen deelnemers een persoonlijk intakegesprek, waarbij ze meteen hun coach ontmoeten. Daarmee is de eerste stap gezet naar iemands persoonlijke leerroute en uiteindelijk een baan in de zorg.

Meer informatie over ZorgStart?

Neem contact met ons op!

Contact