OntdekTECH is in het leven geroepen om zij-instromers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de technieksector. Diverse Noord-Limburgse bedrijven uit de maakindustrie, installatietechniek, procestechniek en elektrotechniek slaan de handen ineen om gemotiveerde medewerkers aan te trekken voor hun sector. Via een maatwerktraject krijgt onontdekt talent kans op een baan.

OntdekTECH is een project van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg en is in het leven geroepen om zij-instromers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de technieksector. Diverse Noord-Limburgse bedrijven uit de maakindustrie, installatietechniek, procestechniek en elektrotechniek slaan de handen ineen om gemotiveerde medewerkers aan te trekken voor hun sector. Via een maatwerktraject krijgt onontdekt talent kans op een baan in de techniek. Denk bijvoorbeeld aan een functie als lasser, plaatwerker, CNC-frezer, elektromonteur, installatiemonteur of operator. Het mooie is dat geïnteresseerden geen opleiding of relevante werkervaring nodig hebben om deel te nemen aan OntdekTECH. Een cursus of (verkorte) praktijkopleiding maakt namelijk deel uit van het project. Via een snelle voorselectie (techniektest en meeloopdag) wordt duidelijk of de kandidaat affiniteit heeft met de sector en het bedrijf van zijn of haar keuze. Het kort- en krachtige traject zorgt ervoor dat deelnemers snel én met een betaald contract aan de slag kunnen bij één van de bedrijven.

Wil je meer informatie over OntdekTECH? Neem dan eens een kijkje in ons online magazine. Of lees hieronder de ervaringsverhalen van kandidaten die via OntdekTECH succesvol aan de slag zijn bij een van de technische bedrijven!

Van reclame maken naar metaal frezen

Vedos

Clim Donders liet zich omscholen tot CNC-operateur door OntdekTech.

Terug in de schoolbanken

Van Gemert installatiegroep

Remy Killaars maakte op 47-jarige leeftijd een carrièreswitch richting de techniek.

Van voeding naar verspanen

Hofmans

Thei Driessen koos voor de techniek en dat bleek een schot in de roos!

Ik kan eindelijk verder in het leven

Detechco

Sissi Fieten vond een baan door het OntdekTech project.

Meer informatie over OntdekTech?

Neem contact met ons op!

Contact