Vedos Verspanende Techniek BV produceert al sinds 1995 fijnmechanische producten van metaal en kunststof voor de hoogwaardige machinebouw op basis van klantspecificaties. Frank Siepel werkt al ruim 13 jaar bij het bedrijf en nam het roer vier jaar geleden officieel over van zijn schoonvader. Het ondernemerschap bevalt hem uitstekend, maar voor Frank is het telkens een grote uitdaging om aan goed personeel te komen. Doordat de economie weer in de lift zit, zitten veel ondernemers verlegen om vakmanschap. Samen met het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg (WSP) ging Frank op zoek naar een nieuwe medewerker.

Vedos Verspanende Techniek

“Wij zaten dringend verlegen om een magazijnmedewerker die goed en nauwkeurig kon werken”, blikt Frank terug. “Ik heb op een gegeven moment de hulp ingeroepen van het WSP. Ik had er al wat contacten en had goede hoop dat ze mij konden helpen.” Voor deze functie was ervaring in de branche niet zo belangrijk. Frank zocht wel naar een betrouwbaar en rustig persoon. Hij/zij moest secuur kunnen werken. “Al snel stelde het WerkgeversServicepunt drie kandidaten aan ons voor. Ze kregen een rondleiding en mochten een dag meedraaien. Uiteindelijk viel onze keuze op de van oorsprong Russische Elena Rudi. Hoewel een van de andere kandidaten meer ervaring had, zag ik in Elena dé persoon die wij zochten.” Elena werkte in het verleden in de tandtechniek en schrijft nauwkeurig dan ook met een hoofdletter N. “Ze was in het begin wat onzeker, maar dat draaide al heel snel bij. Pasgeleden heb ik Elena een jaarcontract aangeboden.”

Mooie momenten

“Voor Elena was het in het begin allemaal overweldigend”, aldus Frank. Tot het moment dat ze bij ons binnenkwam, werkte ze veelal op oproepbasis en moest ze voor een paar uurtjes per dag een flink aantal kilometers rijden. Ik ben heel erg blij dat we Elena ook een stuk stabiliteit hebben kunnen bieden. Ze heeft twee kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Bij ons werkt ze haar vaste aantal uren en daarnaast kan ze de zorg voor haar kinderen zelf blijven oppakken. Elena was tot tranen toe geroerd toen ik haar vertelde dat ze een jaarcontract kreeg. Dat zijn voor een ondernemer mooie, dankbare momenten.”

Rol van het WSP

Frank is tevreden over de samenwerking met het WSP. “Ik vond het erg prettig dat de medewerkers van het WerkgeversServicepunt eerst zelf de moeite namen om ons bedrijf goed te leren kennen. Die instelling kon ik erg waarderen.” Samen met het WSP stelde Frank een competentieprofiel op. Daarna gingen de medewerkers van het WSP aan de slag met de werving en voorselectie. “Het was allemaal heel snel geregeld. Ik ben heel erg tevreden over de samenwerking.”

Ik vond het erg prettig dat de medewerkers van het WerkgeversServicepunt eerst zelf de moeite namen om ons bedrijf goed te leren kennen. Die instelling kon ik erg waarderen.
Frank Siepel
Eigenaar Vedos Verspanende Techniek BV