Schell Industries in Belfeld ontwerpt, ontwikkelt en produceert ziekenhuis- en verpleegbedden voor volwassenen. Het bedrijf is de enige producent in Nederland en voorziet ook in geïntegreerde oplossingen zoals motoren om het bed lager of hoger te zetten, zodat het verzorgen van een patiënt makkelijker wordt. Bij het zoeken van personeel voor het in elkaar zetten van de bedden maakt Schell Industries veelvuldig gebruik van het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg.

Schell Industries

Jarenlang was Peter Kierkels hoofd verkoop binnendienst bij Schell Industries. Maar sinds een half jaar is hij operationeel manager en verantwoordelijk voor de productie en montage op de werkvloer. Omdat hij het belangrijk vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij én om iedereen een kans op een baan te gunnen, werken er op zijn afdeling medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jarno Claessens is er daar een van. “Mijn medewerkers zijn ontzettend divers, iedereen heeft een andere achtergrond. Ik vind het mooi om te zien dat het onderling ontzettend goed klikt. Jarno zijn werkgrens ligt bijvoorbeeld op 60%, maar er is niemand die zich daaraan stoort. Op papier zijn sommige collega’s misschien ‘anders’, maar op de werkvloer merk je daar niets van. Er is interactie en jongens als Jarno worden als volwaardige collega’s opgenomen in het team.”

Goed bezig!

Randy Soentjes is Jarno’s begeleider op de werkvloer en maakt zijn ontwikkeling dagelijks van dichtbij mee. “Jarno straalt uit dat hij blij is met wat hij doet en geeft in gesprekken heel duidelijk aan wat hij wil. Wij dringen niet aan op het uitvoeren van meer of uitdagender werk, want iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar Jarno opperde zelf om ook eens een kijkje te nemen bij andere fases in het productieproces. En dat pakte verrassend goed uit.” Jarno: “Ik vind afwisseling in mijn werk heel fijn. Ik ben bij het voorwerk begonnen, maar ga steeds een stapje verder. Nu zet ik bedden in elkaar, maak ik de wielen aan de ombouw vast en monteer ik de motoren. Ik heb veel geleerd en daardoor kan én mag ik nu veel meer werkzaamheden doen. Dat betekent veel voor me. Ik voel me prettig en krijg vertrouwen doordat ik goed bezig ben.”

De allergrootste winst

Randy vult aan: “Al bij het voorwerk zag ik dat Jarno handig is, hij heeft het vak in de vingers. Hij heeft de mentaliteit om te leren en gooit er niet met de pet naar”, verklaart Randy. “Al onze werkzaamheden zijn te leren en als iemand daarvoor openstaat dan is dat ontzettend mooi. Ik ben heel tevreden over Jarno. Over de werkzaamheden die hij doet, maar ook over de sociale ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Jarno was in het begin vooral op zichzelf, maar is inmiddels veel vrijer. Hij maakt grappen met collega’s, gaat met iedereen het gesprek aan en heeft zichtbaar meer zelfvertrouwen. En dat is de allergrootste winst. Wij geven iemand werk, kans op een toekomst. Dat het dan zo positief uitpakt werkt ontzettend motiverend.”

 

 

Een vast contract!

Toen Jarno in april 2020 startte bij Schell Industries, had hij nooit durven hopen op een vast contract. Toch kreeg hij dit een jaar later. “Jarno heeft zich bewezen op de werkvloer”, verklaart Peter. “Waar hij startte bij het sorteren van schroefjes, is hij nu op vier verschillende werkplekken actief en bij het monteren van de motoren komt zelfs elektronica om de hoek kijken. Jarno heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in enkele maanden tijd en een vast contract dubbel en dwars verdiend.” “Een vast contract is voor mij hét bewijs dat Schell Industries in mij gelooft. En het inkomen en de structuur die daarmee gepaard gaan, zijn natuurlijk mooi meegenomen.”

"Een vast contract is voor mij hét bewijs dat Schell Industries in mij gelooft."
Op papier zijn sommige collega’s misschien ‘anders’, maar op de werkvloer merk je daar niets van.
Peter Kierkels
Hoofd verkoop binnendienst