Remy Killaars maakte door privéomstandigheden zijn opleiding tot automonteur nooit af. Hij kwam terecht in de logistiek en werkte ruim twintig jaar in die branche. Maar de techniek bleef hem altijd trekken. Toen hij hoorde van het OntdekTECH project was de keuze om hieraan deel te nemen dan ook snel gemaakt. “Het is ontzettend goed dat zo’n projecten er zijn, want bij mij heeft het zó positief uitgepakt. Dat gun ik iedereen!”

VAN GEMERT INSTALLATIEGROEP

Met kop en schouders

Voor Remy sprong installatiebedrijf Van Gemert in Overloon er al meteen uit. “Dit bedrijf leek me ontzettend interessant. Er is altijd werk genoeg, elke dag is anders en ik vind het prettig om lekker bezig te zijn met mijn handen terwijl ik ondertussen ook nog wat leer.” Een meeloopdag bevestigde Remy zijn gevoel. “Van Gemert bevalt me wel!”

Kennis opdoen

Als nieuweling in het vak moest Remy onderaan de spreekwoordelijke ladder beginnen. “Mijn functie is leerling monteur, ook wel hulpmonteur genoemd. Het eerste half jaar volgde ik via OntdekTECH een opleiding bij IW Zuid-Oost in Roermond. Dat was vooral ook ervaring opdoen in de praktijk, kijken hoe het ging. In het nieuwe schooljaar (september 2022) start ik bij Gilde Opleidingen. Ik ga een BBL-opleiding tot installateur volgen en dus terug de schoolbanken in.

Ik ben 47 jaar, dus stiekem zie ik hier wel een beetje tegenop. Na zoveel jaar terug naar school en dan ook nog eens tussen jeugdige leerlingen… Dan ben je toch een vreemde eend in de bijt. Maar ik ben ontzettend blij met de kans die Van Gemert me geeft en wil het vak heel graag leren. Naast de kennis en ervaring die ik in de praktijk op doe, heb je een opleiding gewoon nodig voor de basiskennis.”

Van warmtepompen tot WC's

Benieuwd naar Remy’s werkzaamheden? Hij maakt badkamers, legt de waterafvoer aan in de grond, houdt zich bezig met de standleiding, plaatst badkamermeubels, wc’s, verwarmingen en warmtepompen én zorgt ervoor dat nieuwe badkamers voorzien worden van water. “Dat doe ik voor particulieren en bedrijven. Het werk is daardoor ontzettend afwisselend, waardoor ik elke dag bijleer. De samenwerking met gezellige collega’s, de uitdagingen die je gedurende een dag tegenkomt en de toenemende verantwoordelijkheid maken deze baan nog extra leuk. En weet je wat zo fijn is? Dat ik bij deze werkgever de tijd krijg voor mijn kinderen! Om de week heb ik de woensdag- en vrijdagmiddag vrij zodat ik iets leuks met mijn meiden kan doen. Dat geeft meteen ook aan dat alles bespreekbaar is en ze overal voor open staan. Werken bij Van Gemert overtreft al mijn verwachtingen, ik hoop dat ik hier ooit in vaste dienst mag komen!”

Werken bij Van Gemert overtreft al mijn verwachtingen, ik hoop dat ik hier ooit in vaste dienst mag komen!
Remy Killaars
Deelnemer OntdekTECH