Koen, Wout en Stan Seuren: drie broers met een passie voor techniek en ondernemen. Wat begon als een hobby op een zolderkamer, resulteerde in 2017 in een eigen bedrijf. “Een kennis kwam langs voor een probleem met de accu van zijn elektrische fiets”, vertelt Koen. “Wij losten het mankement op en wilden dat graag voor meer mensen doen. KWS Seuren was geboren.” In 2019 werd de eerste werknemer aangenomen en in 2020 verhuisde het bedrijf naar een loods van ruim 1100 vierkante meter. “Samen met onze 25 medewerkers reviseren en repareren we fietsaccu’s”, aldus Koen. “Vier van deze medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder Kevin en Marlon.”

KWS Seuren
Alle informatie die wordt gedeeld in deze video staat ook in de tekst op deze pagina.

Leren door te doen

Marlon voelt zich bij KWS Seuren op zijn plek en vertelt trots over zijn baan. “Ik vind het leuk om hier te werken. Ik heb veel vrijheid in mijn werkzaamheden, de collega’s zijn gezellig en we helpen elkaar heel goed. In het begin wist ik totaal niets van fietsaccu’s, dus maakte ik voorbeelden na. Maar al binnen een half jaar had ik geleerd hoe de accu’s technisch werken”. “Toen Marlon hier kwam werken hebben we hem bewust een plek gegeven tussen mensen met veel ervaring”, vult medewerker Sam Walk aan. “Marlon leerde hierdoor snel en veel. Nu draagt hij zijn opgedane bagage weer over op anderen. Kennisdeling is het centrale uitgangspunt bij KWS Seuren.”

Rust en vrijheid op de werkvloer

De werknemers geven aan graag bij KWS Seuren te werken omdat ze in een jong team komen, er een goede onderlinge sfeer heerst en het een rustige werkplek is. “Ze hebben veel vrijheid in werkzaamheden, mogen eigen muziek meenemen en worden tijdens hun werk niet opgejaagd”, vult Wouter Nagelhout, accountmanager van WSP Noord- Limburg, aan. “Dat maakt het voor mensen als Marlon een hele fijne werkplek.”

"Dat maakt het voor mensen als Marlon een hele fijne werkplek."
Marlon leerde snel en veel. Nu draagt hij zijn opgedane kennis weer over op anderen.
Sam Walk
Medewerker